Північна Корея провела військовий парад – ЗМІ

Північна Корея провела військовий парад – ЗМІ

Фото
Укрінформ
Північна Корея ймовірно провела військовий парад з нагоди 73-ї річниці заснування країни.

Про це повідомляють офіційні особи Південної Кореї, передає Укрінформ з посиланням на Yonhap.

«З'явилися ознаки того, що КНДР провела військовий парад у Пхеньяні після опівночі. Розвідувальні органи аналізують ці дані в тісній співпраці зі Сполученими Штатами», — заявив співрозмовник агентства у військових колах на умовах анонімності.

При цьому він не надав подробиці того, які види озброєння демонструвалися на параді і чи був присутній на ньому північнокорейський лідер Кім Чен Ин.

Читайте також: КНДР відмовилася від китайської COVID-вакцини

Водночас інший південнокорейський чиновник розповів, що цей парад у КНДР виявився меншим за масштабом, ніж попередні, які проводилися у січні цього року і у жовтні 2020 року.

«Схоже, парад тривав близько години і в ньому брали участь менша кількість військових та техніки. Я думаю, що парад був переважно для внутрішньої аудиторії», - додав співрозмовник.

Також агентство опублікувало кілька знімків з параду.

Читайте також: «Відповіли на добру волю ворожими діями»: КНДР знову погрожує Південній Кореї та США

Як повідомляв Укрінформ, за даними двох організацій 38 North і NK Pro, що відстежують ситуацію у Північній Кореї, на комерційних супутникових знімках минулого тижня були помічені війська цієї країни у процесі ймовірної підготовки до військового параду.

Найближчі свята в країні - день утворення КНДР 9 вересня та річниця заснування правлячої партії, яку святкуватимуть 10 жовтня.

Також зазначалося, що Північна Корея може захотіти відзначити парадом 8 жовтня - 10-у річницю вступу лідера КНДР Кім Чен Ина на посаду верховного головнокомандувача.

На минулорічному параді у жовтні Кім Чен Ин представив міжконтинентальні балістичні ракети.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-