КНДР відмовилася від китайської COVID-вакцини

КНДР відмовилася від китайської COVID-вакцини

Укрінформ
Влада Північної Кореї відмовилась від трьох мільйонів доз вакцини проти хвороби COVID-19, розробленої китайським виробником Sinovac Biotech Ltd.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Wall Street Journal.

Китайська вакцина була запропонована КНДР останніми тижнями через ініціативу Covax.

Міністерство охорони здоров'я Північної Кореї відхилило китайську вакцину, посилаючись на обмежену глобальну пропозицію вакцин проти COVID-19 та продовження поширення вірусу в інших місцях. Північна Корея попросила "направити вакцини до країн, які зазнали серйознішої шкоди".

Режим Кім Чен Ина напередодні повідомив Всесвітню організацію охорони здоров’я про нульову кількість підтверджених випадків COVID-19 в країні.

У липні Північна Корея вже відмовлялася від вакцини виробництва AstraZeneca нібито через загрозу виникнення побічних ефектів у пацієнтів. Своєю чергою у Глобальному альянсі з вакцин та імунізації (GAVI) заявляли, що у Північній Кореї є проблеми з електрикою й немає достатньої кількості складів з необхідними умовами зберігання медзасобів.

КНДР, якій бракує коштів на придбання вакцин, сама подала заявку на допомогу через програму Covax, хоча досі не отримувала жодних доз вакцини.

Читайте також: У ЄС повністю вакцинували 70% дорослого населення

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 1 вересня зафіксували 218 555 149 випадків зараження коронавірусом, зокрема виявлено 4 533 949 смерті, одужали 195 385 487 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-