У ЄС повністю вакцинували 70% дорослого населення

У ЄС повністю вакцинували 70% дорослого населення

Укрінформ
На сьогодні 70 відсотків дорослих громадян ЄС пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу.

Про це повідомив речник Єврокомісії Балаш Уйварі на брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ЄС досяг важливої віхи - 70 відсотків дорослого населення повністю вакциновані. Загалом понад 256 мільйонів дорослих людей у ЄС пройшли повний курс вакцинації», - сказав речник Єврокомісії.

За його словами, це стало можливим завдяки достроковому досягненню Єврокомісією мети з доставки вакцини, завдяки чому країни-члени до кінця липня отримали достатню кількість доз.

Читайте також: На кордоні України діє е-перевірка «ковідних» сертифікатів: як це працює

Водночас він наголосив, що це не означає завершення пандемії, безпечна та ефективна вакцинація залишається передумовою для подолання коронавірусу та повернення до нормального життя.

«Всі, у кого є така можливість, мають пройти вакцинацію. Європа також і надалі підтримуватиме партнерів у цих зусиллях, зокрема країни з низькими та середніми доходами», - наголосив речник Єврокомісії.

На сайті Єврокомісії зазначається, що Євросоюз експортує близько половини від обсягів вакцини, що виробляються на його території. В межах ініціативи «Команда Європи» ЄС та окремі країни-члени виділили майже 3 мільярди євро для Глобального фонду вакцинації COVAX, що дасть змогу забезпечити доставку щонайменше 1,8 мільярда доз вакцини проти COVID-19 у 92 країни світу з низькими та середніми доходами. Фонд уже доставив понад 200 мільйонів доз вакцини у 138 країн.

Читайте також: Понад 3,7 мільйона українців отримали дві дози COVID-вакцини

У травні Єврокомісія уклала новий контракт з компанією BioNTech-Pfizer на постачання 1,8 мільйона доз вакцини у період з кінця 2021 року й до 2023-го. Крім того, Єврокомісія замовила 150 мільйонів доз вакцини у компанії Moderna. Країни ЄС, в інтересах яких зроблені ці замовлення, можуть передавати вакцини для програм в межах фонду COVAX або надавати їх країнам-партнерам на двосторонній основі.

Загалом від початку пандемії Єврокомісія замовила у різних виробників понад 4,6 мільярда доз вакцини проти коронавірусу.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі станом на ранок 31 серпня зафіксовані 217 913 843 випадки зараження коронавірусом, зокрема 4 523 984 летальні, одужали 194 788 510 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-