На кордоні України діє е-перевірка «ковідних» сертифікатів: як це працює

На кордоні України діє е-перевірка «ковідних» сертифікатів: як це працює

Фото
Укрінформ
Державна прикордонна служба розпочала застосовувати електронну перевірку COVID-19-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування або одужання від хвороби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Прикордонники отримали електронні пристрої з програмним забезпеченням «SafeBorder», що передбачає можливість автоматизованої перевірки чинності документа та його приналежності відповідній особі під час перетинання кордону України. Кожен COVID-сертифікат має унікальний електронний ідентифікатор та QR-код.

Щоб здійснити перевірку, прикордоннику достатньо просканувати QR-код наданого громадянами сертифікату та отримати на екрані електронного пристрою підтвердження статусу документа.

Читайте також: У соцмережах з’явилися скріншоти про щеплення - МОЗ спростувало витік даних

На сьогодні до довірчої мережі цифрових COVID-сертифікатів під’єднані майже 40 країн, серед яких країни – члени ЄС: Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, а також країни, які не є членами ЄС: Україна, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Сан-Марино, Швейцарія, Ватикан, Південна Македонія, Туреччина.

Читайте також: Через «Дію» українці отримуватимуть два види COVID-сертифікатів

Від початку застосування програмного забезпечення прикордонники вже перевірили понад 60 тисяч цифрових COVID-сертифікатів під час оформлення громадян на в’їзд в Україну. Найбільше громадяни використовують їх при перетині кордону в пунктах пропуску на західній ділянці кордону та в столичних аеропортах.

Читайте також: Ляшко не виключає продовження термінів дії COVID-сертифікатів

Програмне забезпечення постійно оновлюється в залежності від розширення списку країн чи доопрацювань для покращення роботи системи.

У ДПСУ також повідомили, що перевірка COVID-сертифікатів, виданих у країнах, які не під’єднані до даної мережі, здійснюється візуально та за допомогою технічних засобів прикордонного контролю з вивченням ознак на предмет можливих підробок.

Як повідомлялося, за минулу добу в Україні зафіксували 1 356 випадків COVID-19, померла 51 людина.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-