У соцмережах з’явилися скріншоти про щеплення - МОЗ спростувало витік даних

У соцмережах з’явилися скріншоти про щеплення - МОЗ спростувало витік даних

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я назвали фейком скріншоти у соціальних мережах даних про щеплення від COVID-19, які начебто містять персональну інформацію про пацієнтів.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство охорони здоров'я повідомило у Телеграмі.

“У соцмережах з’явилися скріншоти даних про щеплення від COVID-19 в Україні, які начебто містять персональні дані пацієнтів. Насправді ці скріншоти зроблені з документів, розміщених у відкритому доступі на державному порталі відкритих даних bit.ly/Diia_data, які не містять жодної особистої інформації про пацієнтів, як-от ім’я, адреса, телефон тощо”, - ідеться у повідомленні.

У МОЗ зауважили, що на скріншотах можна побачити дати щеплення, вікові групи пацієнтів, дані про вакцину, адреси пунктів щеплення та іншу публічну інформацію.

Читайте також: Через «Дію» українці отримуватимуть два види COVID-сертифікатів

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня в Україні вакцинували від COVID-19 129 027 людей. Від початку вакцинальної кампанії щеплені 4 971 752 людини, з них отримали одну дозу 4 971 750, повністю імунізовані та отримали дві дози 2 980 278 людей (з них дві особи отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведені 7 952 028 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-