Ляшко не виключає продовження термінів дії COVID-сертифікатів

Ляшко не виключає продовження термінів дії COVID-сертифікатів

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що рішення про можливе продовження дії COVID-сертифікату ухвалять найближчим часом.

Про це він сказав на брифінгу щодо впровадження COVID-сертифікатів у "Дії" та взаємне визнання з ЄС у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, в українців, які вакцинувалися в лютому, наближається шостий місяць (з часу вакцинації — ред.), і в них також з’являються досить часто запитання — що буде далі. Наразі це питання вивчається, як і з нашими колегами з Європейського Союзу, так і Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Поки що Всесвітня організація охорони здоров’я не рекомендує вводити саме бустерну — третю дозу, але питання в тому, чи буде продовжено сертифікат до 12 місяців, ми приймемо найближчим часом і обов’язково прокомунікуємо в суспільстві", — розповів Ляшко, відповідаючи на запитання, чи буде потрібна для продовження ковід-сертифікату бустерна доза вакцини.

Читайте також: Ляшко: В Україну заїхало понад 15 млн доз COVID-вакцин, очікуємо ще майже 9 млн

Він зауважив, що у ЄС це питання також актуальне, оскільки строк дії сертифікатів, які видавалися після проведення вакцинації або після перенесеної хвороби, становив 180 днів — 6 місяців, а ПЛР- тесту — 72 години.

"Це відображено і в українському варіанті COVID-сертифікату", - уточнив Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Кабінет Міністрів ухвалив постанову щодо впровадження COVID-сертифіката - документа, який підтверджуватиме статус громадянина про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від COVID-19.

Читайте також: Штам Delta поширюється Україною, очікуємо на нову хвилю – Ляшко

Напередодні Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку "Дія" відповідають європейським.

З 1 липня Міністерство цифрової трансформації запустило бета-тестування COVID-сертифікату в застосунку "Дія". Громадяни, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, можуть згенерувати в застосунку "Дія" цифрову версію COVID-сертифікату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-