«Відповіли на добру волю ворожими діями»: КНДР знову погрожує Південній Кореї та США

«Відповіли на добру волю ворожими діями»: КНДР знову погрожує Південній Кореї та США

Укрінформ
Північна Корея заявила, що Південна Корея та Сполучені Штати втратили шанс покращити відносини та ризикують «серйозною безпековою кризою» через проведення спільних військових навчань.

Відповідну заяву зробив завідувач відділу єдиного фронту ЦК Трудової партії Кореї (КНДР) Кім Йон Хчоль, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Зокрема, генерал заявив, що США й Південна Корея «відповіли на добру волю Пхеньяна ворожими діями».

За його словами, Північна Корея відкрита для дипломатії, але «Сполучені Штати та Південна Корея дотримуються ворожої політики» і продовжують регулярно проводити військові навчання.

Читайте також: КНДР продовжує проводити випробування на ядерному об'єкті у Йонбьоні

За день до цього Кім Йо Чжон, сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина, розкритикувала Сеул і Вашингтон за щорічні спільні військові навчання, які розпочнуться цього тижня.

Водночас у Південній Кореї повідомляють, що вже другий день поспіль КНДР не відповідає на дзвінки на міжкорейській "гарячій лінії". Її робота була відновлена наприкінці липня, більш ніж через рік після того, як КНДР припинила її на тлі зростання напруженості.

Південнокорейські й американські військові у форматі комп'ютерного моделювання 10-13 серпня відпрацюють дії у кризових ситуаціях. Командно-штабні навчання пройдуть 16-26 серпня теж у такому форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-