КНДР готується до військового параду – ЗМІ

КНДР готується до військового параду – ЗМІ

Укрінформ
За даними двох організацій, що відстежують ситуацію у Північній Кореї, на комерційних супутникових знімках були помічені війська цієї країни у процесі ймовірної підготовки до військового параду.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Зазначається, що можливі дати такого заходу не підтверджені, але КНДР на попередніх парадах представила нову військову техніку, включаючи великі балістичні ракети.

"Практика проведення великих парадів зазвичай починається за 1-2 місяці (іноді і більше)", - повідомляє у Твіттері дослідницький центр 38 North.

Читайте також: КНДР відмовилася від китайської COVID-вакцини

Також вони опублікували супутникове фото, де видно військові формування на полігоні Мірім Парад в Пхеньяні.

Експерти вважають, що це може свідчити про можливий військовий парад у жовтні, як це було торік. На тому параді лідер Кім Чен Ин представив міжконтинентальні балістичні ракети.

Як зазначається, переговори щодо ядерної зброї й арсеналів балістичних ракет Північної Кореї в останні роки зайшли в глухий кут. Адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що вивчить дипломатію для досягнення денуклеаризації Північної Кореї, але не проявила готовності до ослаблення санкцій.

"У минулому Північна Корея використовувала військові паради, щоб зміцнити внутрішню рішучість і продемонструвати світові свої останні розробки у сфері зброї", - йдеться в повідомленні організації NK Pro.

Читайте також: КНДР погрожує ударом на випередження через навчання США та Південної Кореї

За її даними, на супутникових знімках видно, що в понеділок на полігоні для параду перебувало не менше 14 груп приблизно по 300 солдатів у кожній. На знімках, зроблених в середу, знову було видно війська, додали в організації.

Найближчі свята в країні - день утворення КНДР 9 вересня та річниця заснування правлячої партії, яку святкуватимуть 10 жовтня.

Також Північна Корея може захотіти відзначити парадом 8 жовтня - 10-у річницю вступу лідера КНДР Кім Чен Ина на посаду верховного головнокомандувача.

Читайте також: КНДР вимагає зняття санкцій для «ядерних» переговорів зі США – корейська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) вважає, що Північна Корея, ймовірно, перезапустила ядерний реактор в комплексі Йонбен, що, як вважається, виробляє плутоній для ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-