У Туреччині виявили перші випадки нового штаму Mu

У Туреччині виявили перші випадки нового штаму Mu

Коронавірус
Укрінформ
У Туреччині, де більшість випадків коронавірусу – це варіанти Delta та Alpha, виявили два випадки нової мутації коронавірусу, відомої як Mu, яка була вперше виявлена у Колумбії на початку цього року.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа, передає власкор Укрінформу.

«Ми не плануємо запроваджевати додаткові заходи щодо мутації Mu, оскільки виявлено лише два випадки. Понад 90% нових випадків інфікування – це мутаційні форми Delta та Delta+», - повідомив міністр.

Штам Mu було внесено до переліку ВООЗ як один із п’яти варіантів, що представляють інтерес, знаходиться під спеціальним спостереженням. Його вважають зараз потенційно менш небезпечним, аніж штами Delta та Alpha.

Читайте також: В Японії виявили штам Mu, який потенційно може знижувати імунітет після вакцинації

У Колумбії, де було виявлено штам коронавірусу Mu, на нього припадає 40% випадків інфікування. За межами Південної Америки, випадки були зареєстровані у Великобританії, Італії, Франції, Іспанії, Бельгії, США та Гонконзі. Наразі невідомо, наскільки ця мутація стійка до вакцини, вчені проводять дослідження та вивчають рівень небезпеки, який може бути спричинений цією мутацією.

У Туреччині очікують, що колективного імунітету проти коронавірусу буде досягнуто, коли рівень вакцинованого населення складе 85%, зараз цей показник на рівні 67%.

Читайте також: Нові штами коронавірусу з'являються серед нещепленого населення - вірусолог

З понеділка, 6 вересня, в країні введено нові обмежувальні епідеміологічні заходи. Відвідання публічних місць (виставок, кінотеатрів та театрів, концертів), а також для подорожей міжміським транспортом, у т.ч. літаками, автобусами, залізницею потрібно мати вакцинацію (щонайменше дві дози), довідку про подолання хвороби або результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 48 годин.

За минулу добу в Туреччині виявлено 23,6 тисячі нових випадків інфікування, 34,4 тисячі одужали, 274 людини померли. Загалом у Туреччині вже зробили майже 99 млн щеплень. Першу дозу отримали 50,5 млн, другу – 39,1 млн, третю – 9,1 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-