В Японії виявили штам Mu, який потенційно може знижувати імунітет після вакцинації

В Японії виявили штам Mu, який потенційно може знижувати імунітет після вакцинації

Укрінформ
Японія підтвердила перші випадки інфікування новим варіантом коронавірусу Mu, який Всесвітня організація охорони здоров'я класифікувала як такий, що викликає інтерес.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NHK.

Міністерство охорони здоров'я Японії повідомило, що варіантом коронавірусу Mu, як з'ясувалося, були інфіковані дві авіапасажирки, у яких виявився позитивним результат тестування на коронавірус під час проходження карантинного контролю у двох аеропортах.

У понеділок ВООЗ додала варіант Mu у свій список варіантів коронавірусу, що викликають інтерес.

Читайте також: Японія знову заявила, що у вакцині Moderna знайшли сторонні домішки

Працівники Міністерства охорони здоров'я Японії вивчили структуру геному коронавірусу у раніше зібраних пробах.

Вони виявили, що жінка віком за 40, яка наприкінці червня прибула в аеропорт Наріта з Об'єднаних Арабських Еміратів, а також жінка віком за 50, яка на початку липня прибула в аеропорт Ханеда з Великої Британії, були інфіковані варіантом коронавірусу Mu.

ВООЗ повідомляє, що варіант Mu містить мутації, які потенційно можуть знижувати імунітет, отриманий у результаті вакцинації.

Читайте також: Нову мутацію Delta-штаму виявили в Японії

За повідомленням ВООЗ, цей новий варіант коронавірусу було вперше виявлено у Колумбії у січні цього року, і відтоді його було підтверджено щонайменше у 39 країнах.

Як повідомляв Укрінформ, варіант COVID-19 B.1.617.2, вперше зареєстрований в Індії і маркований Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) як Delta, зафіксовано щонайменше у 170 країнах і територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-