Нові штами коронавірусу з'являються серед нещепленого населення - вірусолог

Нові штами коронавірусу з'являються серед нещепленого населення - вірусолог

Укрінформ
Нові мутації коронавірусу, в тому числі штам «Дельта», з'являються, в основному, серед людей, які не перехворіли і не вакциновані від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський портал ERR із посиланням на виступ на Радіо 4 професора прикладної вірусології Тартуського університету Андреса Мерітса.

Вчений підкреслив, що нові штами завжди виникають саме серед людей, які не вакциновані.

Він пояснив, що вакциновані люди хворіють або тому, що в них не виробився сильний імунітет, або через те, що вірусна доза виявилася занадто великою.

Читайте також: Уперед, до мети у 40% вакцинованих від коронавірусу землян до кінця року

«Завдяки здатності поширюватися, дельта-штам знайде майже всіх людей, які мають навіть мінімальні соціальні контакти», - сказав вірусолог, додавши, що наявні вакцини ефективні проти нього.

Говорячи про нові штами коронавірусу, зокрема про штам «Мю», який може бути стійким до вакцин, Мерітс зазначив, що це не суперник штаму «Дельта». «Якщо їх порівняти, то штам «Дельта» - як заєць проти черепахи. Штам «Мю» був поширений в червні у США, тоді близько 5% випадків захворювання були викликані ним. Зараз ця мутація вірусу практично зовсім зникла, він виявився повністю вибитим штамом «Дельта», на частку якого припадає десь 99% випадків», - пояснив вірусолог.

Читайте також: У Чернівцях за тиждень кількість випадків COVID-19 зросла майже на третину

Як передавав Укрінформ, у світі станом на ранок 7 вересня зафіксували 221 978 794 випадки зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-