У Чернівцях за тиждень кількість випадків COVID-19 зросла майже на третину

У Чернівцях за тиждень кількість випадків COVID-19 зросла майже на третину

Укрінформ
У Чернівцях захворюваність на COVID-19 за минулий тиждень зросла на 29%, у місті готуються розгортати додаткові ліжка.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради, передає Укрінформ.

«З 31.08 до 06.09. 2021 р. у Чернівцях виявили 273 нових випадки коронавірусу, 38 з яких - у дітей. Вікова категорія більшості хворих - 30-49 років», - йдеться у повідомленні.

Наразі міська лікарня №1 є основною госпітальною базою для хворих на коронавірусну хворобу. Там розгорнуто 80 ковід-ліжок.

«На 80 ліжках лікуються 45 хворих, 4 з яких - у реанімації. Готуємося за потреби розгортати ковід-ліжка у лікарні №3», - сказала начальник управління охорони здоров'я Чернівецької міськради Наталія Калмикова.

Міська комісія з питань ТЕБ та НС вирішила посилити в Чернівцях вакцинальну кампанію, зокрема - серед освітян. Наразі в місті вакциновані від коронавірусу лише 38% педагогів.

«З понеділка, за прогнозом МОЗ, може відбутися зміна зонування. Відповідно, посиляться карантинні обмеження. Якщо у закладі освіти будуть вакциновані менше 80% працівників, заклад перейде на дистанційне навчання», - наголосила Калмикова.

Нині всі заклади первинної ланки формують мобільні бригади, які виїжджатимуть у навчальні заклади і там проводитимуть вакцинацію.

Читайте також: На Львівщині зросла кількість госпіталізованих з коронавірусом, у 30 підозрюють штам Delta

Як повідомлялося, за минулу добу, 6 вересня, у Чернівецькій області провели 1054 дослідження на коронавірус, з них – 119 позитивних. За увесь час пандемії на Буковині COVID-19 інфікувалися 82 649 осіб, 1855 людей померли, а 78 742 пацієнти одужали.

Станом на 7 вересня у Чернівецькій області щеплено першою дозою понад 101 тисячу осіб, дві дози вакцини отримали майже 75 тисяч буковинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-