На Львівщині зросла кількість госпіталізованих з коронавірусом, у 30 підозрюють штам Delta

На Львівщині зросла кількість госпіталізованих з коронавірусом, у 30 підозрюють штам Delta

Укрінформ
У Львівській області за останні дні стрімко зросла кількість госпіталізованих з коронавірусом, у 30-ти хворих підозрюють штам «Дельта», серед них двоє дітей. Для підтвердження зразки їх аналізів направили в київську лабораторію.

Про це під час брифінгу повідомила керівник Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, експерт департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА з епідеміології та вакцинопрофілактики Наталія Іванченко, передає кореспондент Укрінформу.

«За останню добу по Львівщині було госпіталізовано 90 осіб. Сьогодні в лікарнях перебуває 495 пацієнтів з коронавірусом або підозрою на нього. За три тижні приріст склав від 4 до 15 % заповненості ліжкової мережі ковід-відділень. Станом на 7 вересня на Львівщині маємо підтвердження 24 випадків штаму «Дельта», але вчора ми направили ще 30 зразків, які попередньо позитивні до референц-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України в Києві, для того, щоб отримати остаточне підтвердження. Серед них два дитячі зразки. Вірус є. І цей штам більш заразний, ніж попередній британський», - проінформувала Іванченко.

Читайте також: Через штам Delta ризик госпіталізації зростає вдвічі

Також Іванченко зазначила, що від «Дельта» штаму в області є один летальний випадок – це 36-річний чоловік, який запізно звернувся по медичну допомогу. Він був госпіталізований в реанімацію, але врятувати його не вдалося.

Лікар зазначила, що в області розпочалася нова хвиля коронавірусу, і вона може бути важчою, ніж усі попередні.

Директор Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи Максим Прикупенко, який також підкреслив стрімке зростання кількості госпіталізованих хворих з COVID-19.

Читайте також: На Харківщині зростає COVID-статистика, у більшості хворих - штам Delta

«Ми відмічаємо стрімке зростання кількості госпіталізованих хворих. За вчорашню добу в госпіталь поступило 24 пацієнти. Якщо брати минулий тиждень, то 27 серпня в нас було 37 пацієнтів, і поступало від 2 до 5 хворих в день, то станом на сьогодні ми маємо 104 пацієнти і 11 з них – в реанімації, троє на ШВЛ», - сказав Прикупенко.

Медики наголошують, що серед хворих в лікарнях немає вакцинованих.

Читайте також: На Донеччині виявили 48 випадків Delta-штаму

Як повідомлялося, за минулу добу 6 вересня у Львівській області провели 947 досліджень на коронавірус, з них – 165 позитивних. За увесь час пандемії на Львівщині COVID-19 підтвердили у 140 715 особи, 3733 людини померли.

Станом на 7 вересня на Львівщині щеплено понад 607 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-