На Харківщині зростає COVID-статистика, у більшості хворих - штам Delta

На Харківщині зростає COVID-статистика, у більшості хворих - штам Delta

Укрінформ
Штам коронавірусу "Дельта", якого на Харківщині миулого тижня виявлено 45 випадків, нині - панівний.

Про це повідомив на брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк, передає Укрінформ.

«Ми розуміємо, на сьогоднішній день, і вже маємо офіційне підтвердження, що саме «Дельта» панує в нас на території області. На минулому тижні було направлено 50 зразків в лабораторію в Київ, і напередоні вихідних ми отримали підтвердження, що 45 відправлених зразків – це «Дельта». Виходячи з цього відсотку, основним штамом є саме «Дельта», - сказав Черняк.

Читайте також: Буковина може «перескочити» жовту та одразу опинитися в помаранчевій зоні

На уточнення журналістів щодо стану захворілих на Дельта-штам Черняк відповів, що «у більшості – легка форма». Майже всі вони мешканці Харкова, ще кілька – з громад області.

В ОДА ситуацію в області називають «стабільною та контрольованою», однак акцентують увагу й на зростанні захворюваності, особливо в обласному центрі.

«Динамічні показники захворюваності на території міста безпосередньо в 2,5 рази переважують показники по всій іншій території області, що свідчить про те, що велике скупчення людей і недотримання санітарних правил дають свої ознаки», - зазначив Черняк.

Читайте також: В Україні зафіксували 773 нові випадки коронавірусу

Наразі від коронавірусу в стаціонарах Харківщини лікується 658 пацієнтів.

Як повідомлялося, станом на ранок 6 вересня, у Харківській області з початку пандеміх зареєстровано 153 072 випадки СOVID-19 (за минулу добу – 49), із них 146 585 хворих одужали, 3 710 – померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-