Буковина може «перескочити» жовту та одразу опинитися в помаранчевій зоні

Буковина може «перескочити» жовту та одразу опинитися в помаранчевій зоні

Укрінформ
Чернівецька область за темпами зростання захворюваності на коронавірус наближається до показників "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки.

Про це у відеозверненні на своїй сторінці у Фейсбуці заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, передає Укрінформ.

"Щовечора ми інформуємо вас про стрімке зростання кількості нововиявлених випадків COVID-19. За темпами зростання нових випадків у нашій області ми стрімко наближаємося до помаранчевої зони. Тільки державна комісія ТЕБ та НС має повноваження визначати зональність і переводити країну із зеленої у жовту, помаранчеву, червону зони. Але Чернівецька область за цими темпами може одразу перескочити у помаранчеву, - сказав Осачук.

Він розповів, що за словами фахівців обласного лабораторного центру, вірусологів, епідеміологів, штам Дельта проявляється у досить примітивних формах ГРВІ. Але на 5-7 день перебігу хвороби може проявитися дуже сильне загострення, і пацієнту не уникнути госпіталізації.

Читайте також: Україна - на 43 місці у світі за кількістю нових випадків коронавірусу

Голова обласної державної адміністрації також додав, що у помаранчевій та інших карантинних зонах навчальні заклади області зможуть працювати лише у випадку вакцинації щонайменше 80% педагогічного колективу.

"Тому прошу батьківські комітети, директорів шкіл, голів громад, Чернівецького міського голову подбати про те, щоб школи не закривалися. Зробіть, будь ласка, щеплення. Вчителі, подбайте про те, щоб діти не заражалися у школах", - зазначив Осачук.

Читайте також: У Південній Кореї виявили перші випадки зараження штамом коронавірусу Mu

Він закликав тих, хто ще не вакцинувався, зробити це якомога швидше, а для зручності ще й підтягнути сертифікат про вакцинацію у застосунку "Дія".

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 2 вересня,виявили 2 693 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Станом на 3 вересня у Чернівецькій області зафіксували 82 144 випадки захворювання на COVID-19. Одужали 78 638 пацієнтів, померли 1849 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-