Через штам Delta ризик госпіталізації зростає вдвічі

Через штам Delta ризик госпіталізації зростає вдвічі

Дослідження
Укрінформ
Штам "Дельта" вдвічі збільшує ризик госпіталізації з коронавірусом порівняно з раніше домінуючим варіантом "Альфа".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian із посиланням на британське дослідження, зосереджене в основному на невакцинованих або частково щеплених людях.

Дослідження здійснило Агентство громадського здоров’я Англії та Рада медичних досліджень у період з березня по травень цього року, коли у Великій Британії були одночасно штами "Альфа" та "Дельта". Нині останній майже повністю витіснив перший.

Всього розглянули 43 338 випадків коронавірусної хвороби та встановили, який штам спричинив зараження. Серед цих пацієнтів лише 1,8% були повністю вакциновані, щеплені однією дозою - 24%, а 74% зовсім не були щеплені.

Читайте також: Пандемія коронавірусу триватиме від двох до п'яти років – Кузін

Серед хворих з Альфа-штамом у лікарні опинились 2,2% осіб, а з Дельта-штамом - 2,3%. Проте з урахуванням фактору віку, наявності щеплення та етнічного походження дослідники дійшли висновку, що ризик госпіталізації у разі зараження штамом "Дельта" у 2,26 раза вищий.

Утім експерти попередили, що ці дані не можуть бути використані для того, щоб зробити висновки про те, як ризик госпіталізації відрізняється між вакцинованими людьми, які були інфіковані штамами "Дельта" або “Альфа”, враховуючи невелику кількість повністю вакцинованих людей у дослідженні.

Читайте також: Ефективність Pfizer та AstraZeneca знижується протягом півроку після другого щеплення

Як відомо, загалом від початку пандемії в Британії виявлено 6,6 млн випадків коронавірусу, з них 132,2 тис. летальних.

Як повідомлялося, у цій країні повністю вакциновано від COVID-19 уже більшу частину дорослого населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-