Ефективність Pfizer та AstraZeneca знижується протягом півроку після другого щеплення

Ефективність Pfizer та AstraZeneca знижується протягом півроку після другого щеплення

Дослідження
Укрінформ
Британські дослідники виявили, що ефективність захисту певних вакцин починає знижуватися упродовж півроку після щеплення другою дозою. Це стосується медзасобів від Pfizer та AstraZeneca.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Було виявлено, що вакцина виробника Pfizer ефективна на 88% через місяць після введення другої дози медзасобу, але вже за 5-6 місяців після щеплення здобутий захист знижується до 74%.

Натомість вакцина AstraZeneca забезпечує 77% захисту від коронавірусу через місяць після отримання другої дози, проте через 4-5 місяців здобутий захист знижується до 67%.

Читайте також: На Тайвані почали робити щеплення власною CОVID-вакциною

Як зазначається, дослідження було здійснене за зразками 1,2 млн результатів тестів від COVID-19. Зазначені вакцини не випробовувались проти наразі домінуючого серед хворих у Британії штаму "Дельта".

Професор Тім Спектор, один із керівників дослідження, припустив, що в найгіршому сценарії взимку захист від коронавірусу серед вакцинованих людей похилого віку та медичних працівників може стати нижчим на 50%.

Читайте також: Україна отримала від Польщі 650 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 25 серпня зафіксували 214 007 833 випадки COVID-19, зокрема 4 465 549 летальних, одужали 191 506 337 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-