ПАРЄ відправить п’ятьох спостерігачів на вибори до Росії

ПАРЄ відправить п’ятьох спостерігачів на вибори до Росії

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) відправить п’ятьох спостерігачів на вибори до Росії.

Команда працюватиме в Москві з 17 по 19 вересня, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

"Члени місії планують зустрітися з представниками різних партій, місцевими спостерігачами, співробітниками ЗМІ, громадськими активістами, а також зі співробітниками Центрвиборчкому Росії. За підсумками роботи буде підготовлена доповідь. Вона ляже в основу звіту про те, як Росія дотримується зобов’язань в електоральній сфері", - йдеться у повідомленні.

ПАРЄ зазначила, що провести повноцінну місію цього року не вийде через епідеміологічну ситуацію, а також тому що в Росію на майбутні вибори не приїдуть їхні міжнародні партнери – спостерігачі від ОБСЄ.

Читайте також: Резніков закликав посилити санкції проти РФ за чергові злочини проти кримських татар

Посилаючись на пандемію, російська влада скоротила число допущених спостерігачів на майбутні вибори з 500 до 60. Організація з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) вперше з 1993 року не направить на вибори до Росії свою спостережну місію.

Нагадаємо: 17-19 вересня росіяни голосуватимуть на виборах депутатів нижньої палати парламенту, Державної думи, 39 регіональних парламентів, а також дев’яти губернаторів.

Перед виборами Кремль посилив переслідування опозиційних політичних діячів і незалежних ЗМІ. Деяким опозиційним діячам також заборонено брати участь у голосуванні, більшість із них пов’язані з політичною мережею ув’язненого критика Кремля Олексія Навального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-