ЄСПЛ закликав Польщу і Латвію допомогти мігрантам на кордоні з Білоруссю

ЄСПЛ закликав Польщу і Латвію допомогти мігрантам на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) закликав Польщу і Латвію допомогти мігрантам, які отаборитися на кордоні з Білоруссю.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві суду за підсумками розгляду двох скарг від громадян Афганістану та Іраку, які застрягли на кордоні Білорусі.

«Суд постановив, без шкоди для будь-яких зобов'язань, які Білорусь може мати відповідно до міжнародного права стосовно становища заявників, застосувати Правило 39 і вимагати від влади Польщі та Латвії забезпечити всіх заявників їжею, водою, одягом, адекватною медичною допомогою і, по можливості, тимчасовим притулком», - йдеться в рішенні.

Читайте також: Прем'єр Латвії: Білорусь веде гібридну війну проти Євросоюзу

Водночас суд пояснив, що цей захід не слід розуміти як такий, що вимагає від Польщі або Латвії дозволити заявникам в'їзд на свою територію.

Зазначається, що тимчасове регулювання матиме чинність три тижні, тобто до 15 вересня включно.

Читайте також: Польща побудує «стіну» на кордоні з Білоруссю

Як повідомляв Укрінформ, влада Латвії через наплив нелегальних мігрантів запровадила з 11 серпня до 10 листопада режим надзвичайної ситуації в прикордонних з Білоруссю районах. Прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш заявив, що криза з нелегальними мігрантами, які намагаються перебратися через кордони Литви та Латвії, є проявом «гібридної війни Білорусі з ЄС».

Уряд Латвії схвалив виділення фінансування на будівництво інфраструктури для захисту східного кордону Латвії та запобігання нелегальній міграції.

Читайте також: «Стіна» на кордоні з Білоруссю є для Литви пріоритетом - Науседа

Польща також планує побудувати паркан на кордоні з Білоруссю для попередження нелегальної міграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-