Прем'єр Латвії: Білорусь веде гібридну війну проти Євросоюзу

Прем'єр Латвії: Білорусь веде гібридну війну проти Євросоюзу

Укрінформ
Прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш заявив, що міграційна криза на кордонах його країни (а також сусідньої Литви) з Білоруссю є проявом гібридної війни Мінська проти ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Skaties із посиланням на телеінтерв'ю прем'єра.

«Відносини Білорусі з ЄС через таку гібридну війну тільки погіршуються. Зі свого боку ми будемо триматися разом. Ми зберігатимемо спокій, але будемо діяти дуже рішуче », - сказав Каріньш.

Він наголосив, що Латвія не повинна дозволяти мігрантам, які прибувають до Білорусі, нелегально перетинати кордон ЄС.

Латвія з 11 серпня ввела режим надзвичайної ситуації на територіях уздовж кордону з Білоруссю. За останні п'ять днів латвійські прикордонники зупинили 295 осіб, які намагалися нелегально перетнути кордон з білоруської сторони, з них 77 - тільки 10 серпня.

Читайте також: Навалу мігрантів до Литви організував Кремль, щоб вплинути на Брюссель - експерт

Як повідомлялося, наприкінці травня Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не буде стримувати нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Євросоюзу. На початку липня Литва оголосила режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації та звинуватила Мінськ у «гібридній агресії».

За даними МВС Литви, з початку 2021 року понад 4 тисяч мігрантів (в основному з Іраку і Сирії) нелегально перетнули кордон з боку Білорусі. Це в кілька разів більше, ніж за весь минулий рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-