У НАТО хочуть створити Центр стійкості демократії для допомоги партнерам

У НАТО хочуть створити Центр стійкості демократії для допомоги партнерам

Укрінформ
Голова Парламентської асамблеї НАТО Джеральд Конноллі заявив про необхідність створення в межах Альянсу Центру стійкості демократії для допомоги партнерам і союзникам.

Про це Конноллі заявив під час онлайн-виступу на панельній дискусії інавгураційного саміту Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він констатував, що «автократи у Москві, Пекіні та інших містах» прагнуть порушувати міжнародні норми й демократичні стандарти в усьому світі.

«Ми маємо зміцнювати демократичний поступ. Стійка демократія – це наша найпотужніша зброя. У цьому контексті ми повинні відстоювати цю цінність. Саме тому ми пропонуємо створити в НАТО Центр стійкості демократії, щоб допомагати нашим партнерам і союзникам за запитом, якщо є певна загроза демократії», - сказав голова Парламентської асамблеї НАТО.

Читайте також: Україна активно працює над досягненням стандартів НАТО - Разумков

Він додав, що Україна постійно зазнає агресії з боку автократичного російського режиму, який прагне дискредитувати демократичні інституції та «зробити так, щоб демократична модель не була для вас кращою альтернативою».

«Україна мусить продовжувати іти шляхом демократичної консолідації та демократичного розвитку. Ви обрали цей шлях 30 років тому, і він має залишатися для вас головним», - наголосив Конноллі.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня в Києві відбувся саміт Кримської платформи.

Читайте також: У НАТО розуміють політичне і практичне значення Кримської платформи – заступник генсека

Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-