ВООЗ закликає припинити «ганебний дисбаланс» у доступі країн до COVID-вакцин

ВООЗ закликає припинити «ганебний дисбаланс» у доступі країн до COVID-вакцин

Укрінформ
У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) розкритикували ситуацію з нерівністю в розподілі вакцин між країнами.

Про це сказав високопоставлений радник гендиректора ВООЗ Брюс Ейлвард, повідомляє Укрінформ із посиланням на The Guardian.  

Він наголосив, що 20 світових лідерів та глав фармацевтичних компаній мають вжити заходів, щоб змінити «ганебний» глобальний дисбаланс у питанні доступу до вакцин від коронавірусу, щоб змінити ситуацію до жовтня.

Читайте також: Глава ВООЗ — про ситуацію з коронавірусом: Людство знаходиться у реальній небезпеці

Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я закликала до кінця вересня запровадити мораторій на введення бустерної дози вакцини проти коронавірусу через несправедливий розподіл вакцин у світі.

На думку гендиректора ВООЗ Тедроса Аданома Гебреєсуса, це дозволило б направити більше вакцин від коронавірусу в країни з низьким рівнем доходів, які відчувають брак препаратів. Крім того, це також може допомогти в досягненні мети вакцинувати від COVID-19 не менше 10% жителів усіх держав планети до кінця вересня.

Читайте також: Вакцинація і світ: Третя доза для заможних країн чи перша для бідних?

Як повідомляв Укрінформ, за даними сайту Worldometer, у світі на ранок середи, 11 серпня, зафіксовано 204 795 682 випадки COVID-19, зокрема 4 327 096 летальних, 183 926 531 особа одужала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-