Глава ВООЗ закликав запровадити мораторій на третє щеплення до кінця вересня

Глава ВООЗ закликав запровадити мораторій на третє щеплення до кінця вересня

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я закликала до кінця вересня запровадити мораторій на введення бустерної дози вакцини проти коронавірусу через несправедливий розподіл вакцин у світі.

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус, передає Укрінформ з посиланням на CNBC.

На думку гендиректора ВООЗ, це дозволило б направити більше вакцин від коронавірусу в країни з низьким рівнем доходів, які відчувають брак препаратів. Крім того, це також може допомогти в досягненні мети вакцинувати від COVID-19 не менше 10% жителів усіх держав планети до кінця вересня.

За словами старшого радника ВООЗ Брюса Ейлворда, мораторій є частиною плану Гебреісуса щодо вакцинації 40% світу до грудня.

Зазначається, що тривалість мораторію може бути продовжена, якщо показники вакцинації в країнах з низьким рівнем щеплення не збільшаться.

Читайте також: На честь розробниці COVID-вакцини AstraZeneca створили ляльку Барбі

Як повідомляв Укрінформ, в Ізраїлі почали пропонувати третю дозу щеплення від COVID-19 людям, старшим 60 років.

Крім того, певним категоріям шведів, які входять до груп ризику, найближчим часом можуть дозволити робити третю дозу COVID-щеплення. Бустерну дозу можуть почати пропонувати восени резидентам будинків тривалого догляду, людям, старшим 80 років, та особам із дуже ослабленою імунною системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-