Глава ВООЗ — про ситуацію з коронавірусом: Людство знаходиться у реальній небезпеці

Глава ВООЗ — про ситуацію з коронавірусом: Людство знаходиться у реальній небезпеці

Укрінформ
Очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреєсус заявив під час свого брифінгу в четвер, що світ нині перебуває в стані реальної небезпеки через ситуацію з пандемією COVID-19.

Як передає Укрінформ, виступ високопосадовця розміщений на сайті ВООЗ.

«Зараз світ перебуває в періоді реальної небезпеки. Багато здобутків, які ми отримали, руйнуються. Загальна кількість зареєстрованих випадків коронавірусу завтра, ймовірно, перевищить 200 мільйонів. І ми знаємо, що реальні цифри набагато вищі. Варіант "Дельта" був виявлений щонайменше в 132 країнах. Але зростання випадків - це не просто природний процес; це підживлюється посиленням соціального змішування, непослідовними заходами у сфері охорони здоров'я та соціальної сфери та несправедливою вакцинацією», - заявив очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Читайте також: Штам Delta може спричинити в Україні сплеск коронавірусу за два тижні – Радуцький

Гебреєсус звернув увагу й на нерівномірний розподіл вакцин між різними державами світу: «Понад 4 мільярди вакцин було введено у всьому світі, але понад 80% із них потрапили до країн з високим та середнім рівнем доходу. Медичні працівники та люди з найбільшим ризиком у країнах з нижчим рівнем доходу не отримують вакцини, тоді як деякі країни роблять щеплення тим, у кого низький ризик серйозних захворювань».

Тож глава ВООЗ вважає такий підхід докорінно неправильним.

Читайте також: Глава ВООЗ закликав запровадити мораторій на третє щеплення до кінця вересня

«Здобуті нами нелегкі досягнення втрачаються, а системи охорони здоров’я у багатьох країнах перевантажені, оскільки збільшення кількості інфекцій спричиняє дефіцит рятувальних засобів лікування», - наголосив високопосадовець.

Очільник ВООЗ заявив, з іншого боку, що йде пошук нових шляхів збільшення виробництва вакцин.

Зазначив Гебреєсус також, що показники тестування у бідних країнах становлять менш як 2% від тих, які спостерігаються в державах із високими доходами. Що дуже заважає відслідковувати реальну ситуацію з поширення захворюваності.

Читайте також: У ВООЗ кажуть, що Delta-штам не смертельніший за інші варіанти COVID-19

Днями глава ВООЗ наголосив на необхідності ввести мораторій на ревакцинацію від COVID-19 у забезпечених країнах. За його словами, у травні Всесвітня організація охорони здоров’я встановила мету по вакцинації як мінімум 10% населення в кожній країні світу, проте через масові закупівлі вакцин багатшими країнами вакцинація у світі йде непропорційно. Гебреєсус також уточнив, що на частку країн з низькими доходами припадає лише 0,3% від усіх щеплень проти коронавірусу, зроблених у світі, в той час як на країни з високим доходом — 82%.

Як повідомлялося, станом на 6 серпня загалом із початку пандемії в світі виявлено понад 201,7 млн випадків зараження коронавірусом, з них - понад 4,2 млн летальних, одужали вже понад 181,4 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-