Латвія попереджає про ризик «інциденту» між НАТО і Росією - FT

Латвія попереджає про ризик «інциденту» між НАТО і Росією - FT

Укрінформ
Спрямування білоруською владою мігрантів на кордон з Литвою, а також майбутні військові навчання за участю збройних сил РФ та Білорусі створюють ризик «інциденту» з військами НАТО в країнах Балтії або Польщі.

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс у коментарі «Financial Times», передає Укрінформ.

Як передає Укрінформ, міністр зазначив, що існує підвищений ризик «непорозумінь, певних несанкціонованих дій», коли у вересні пройдуть військові навчання «Захід-2021».

«Маємо прикордонну кризу, масштабні військові навчання на кордонах з країнами НАТО, також посилену присутність на нашому боці – на литовській, естонській, польській стороні – прикордонників та військових формувань. Звичайно, це збільшує можливість інцидентів», - сказав Рінкевичс.

Читайте також: Влада Латвії може ввести НС на кордоні з Білоруссю через наплив нелегалів

У країнах Балтії та у Брюсселі зростає занепокоєння з приводу дій авторитарного режиму Олександра Лукашенка.

За даними посадовців країн Балтії, він запропонував мігрантам з Іраку, Сирії, кількох африканських країн пакет послуг, що включає перетин литовського кордону. Тільки цього році в Литву в'їхало понад 4000 мігрантів, що більш як у 50 разів перевищує торішній показник.

Читайте також: У Литві в неділю затримали рекордну кількість нелегалів з Білорусі

Рінкевичс зазначив, що це "явний прояв гібридної війни", коли мігрантів цілеспрямовано, «як зброю», використовують проти ЄС і Литви.

Читайте також: Литва хоче відгородитися від Білорусі стіною за понад €40 мільйонів

Росія, за його словами, швидше за все, так чи інакше буде залучена в дії Білорусі. «Звичайно, важко уявити, що подібні дії можуть чинитися без підтримки, координації та співпраці», - сказав Рінкевичс.

Як повідомлялося, Національні збройні сили Латвії з 12 липня відправили ополчення на східний кордон країни для зміцнення заходів щодо стримування нелегальної імміграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-