У Литві в неділю затримали рекордну кількість нелегалів з Білорусі

У Литві в неділю затримали рекордну кількість нелегалів з Білорусі

Укрінформ
У ніч проти понеділка кордон Литви з боку Білорусі перейшли 109 нелегальних мігрантів; раніше, в неділю, був встановлений рекорд - за уточненими даними, кордон перетнули 289 мігрантів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«На цей час біля білоруського кордону затримано 109 мігрантів, ми бачимо, ці цифри досить великі, напевно сьогодні в перспективі також буде вражаюча кількість нелегалів», - сказав керівник Служби охорони держкордону Рустам Любаєв.

Він також назвав уточнені дані, що за неділю, 1 серпня, в Литву через Білорусь прийшли 289 нелегальних мігрантів. До того рекордним показником був 171 особа за добу.

За словами представника Служби охорони держкордону Гедрюса Мішутіса, якщо раніше нелегали зазвичай переходили кордон вночі і там, де немає відеокамер, то зараз вони йдуть через всі ділянки і в будь-який час доби.

Читайте також: Лукашенко допускає розміщення російських військ у Білорусі

Через кризу з нелегальними мігрантами в Литву приїхала європейський комісар з питань внутрішніх справ Ільва Юханссон. У неділю вона зустрілася з міністром внутрішніх справ Литви Агне Білотайте, у понеділок вона зустрінеться з президентом Гітанасом Науседою і прем'єр-міністром Інгрідою Шимоніте. Єврокомісія вже виділила Литві 12 млн євро допомоги, автомобілі та обладнання для розв'язання кризи.

У понеділок Юханссон разом з Білотайте відвідає кордон з Білоруссю. Також вона зустрінеться з президентом Литви Гітанасом Науседою і прем'єр-міністром Інгрідою Шимоніте.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс прямо звинуватив режим Олександра Лукашенка в організації міграційної кризи на кордоні між Білоруссю та Литвою, що використовується як засіб тиску на весь ЄС після введення ним економічних санкцій проти білоруського режиму.

Після інциденту із захопленням білоруською владою рейсового літака Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса, і санкцій, які були введені після цього Євросоюзом проти білоруського режиму, Лукашенко заявив, що не має наміру захищати Європу від нелегальних мігрантів в умовах тиску.

Після цього на кордон з Литвою з Мінська почали організовано привозити сотні мігрантів, яких переправляли в Білорусь "в один кінець" з Іраку, Сирії та кількох африканських країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-