Австрія підтримує зведення стіни на кордоні Литви з Білоруссю

Австрія підтримує зведення стіни на кордоні Литви з Білоруссю

Укрінформ
Австрія надішле до Литви поліцейський спецпідрозділ для допомоги у захисті кордону з Білоруссю та закликає Євросоюз підтримати ініціативу Вільнюса щодо зведення фізичного бар’єру на литовсько-білоруському кордоні.

Як передає Укрінформ із посиланням на ORF, про це заявив очільник МВС Австрії Карл Негаммер під час телефонної розмови з литовською колегою Агне Білотайте.

"Захист зовнішніх кордонів (Європейського Союзу – ред.) також означає захист наших власних кордонів", - заявив Негаммер.

За його словами, особливо це стосується боротьби з нелегальною міграцією. І з огляду на стрімкий наплив біженців на литовсько-білоруському кордоні Австрія вирішила надати підтримку Вільнюсу: на початку серпня литовським колегам почнуть допомагати 13 поліцейських із спецпідрозділу "Кобра" МВС Австрії, також буде направлено один броньований автомобіль.

Читайте також: Литва направить військових до білоруського кордону

Повідомляється, що свій персонал та технічну підтримку Литві запропонували також Афіни, а ще раніше – агентство з охорони кордонів ЄС Frontex.

Як зазначає ORF, очільник австрійського МВС також звернувся до Єврокомісії "з проханням підтримати литовські плани з побудови огорожі вздовж 680-кілометрового кордону з Білоруссю". За словами Негаммера, ЄС не повинен дозволити себе шантажувати.

Читайте також: Польща допоможе Литві відгородитися стіною від Білорусі

Раніше литовська влада повідомила про намір звести додатковий фізичний бар’єр на кордоні з Білоруссю з метою стримування нелегальної міграції. Офіційний Вільнюс заявив, що різкий наплив мігрантів на литовсько-білоруському кордоні організовано режимом Лукашенка, і назвав це "гібридною агресією" проти Литви та Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-