Литва направить військових до білоруського кордону

Литва направить військових до білоруського кордону

Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що до білоруського кордону будуть направлені військові через різке збільшення кількості нелегалів з Іраку та Сирії, які прибувають з боку Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«На допомогу долучать армію, так збільшимо кількість людей, які фізично стежитимуть за порядком на кордоні. Запроваджуватиметься додатковий фізичний бар'єр на кордоні, який розділяє Литву і Білорусь. Він буде знаком і засобом, що перешкоджатиме організаторам потоків нелегальних мігрантів», - сказала Шимоніте.

За її словами, фізичний бар'єр для нелегалів не буде кам'яною стіною.

«Це не кам'яна стіна і не залізна. Ми говоримо про спіральний бар'єр, який використовує армія», - додала Шимоніте.

Читайте також: Литва стала мішенню для нелегальної міграції з Білорусі - комітет Сейму

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня Литва стала об'єктом міграційної атаки. Прикордонні служби країни зіткнулися з різким зростанням кількості нелегалів з Іраку та Сирії, які прибувають з боку Білорусі.

У такий спосіб режим Лукашенка відповів на введення санкцій ЄС за системні порушення прав людини і за примусову посадку пасажирського літака компанії Ryanair.

26 травня Лукашенко заявив, що тепер західні країни повинні самостійно здійснювати контроль за наркотрафіком і нелегальною міграцією на кордоні з Білоруссю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-