Торгівля з Китаєм та Росією не завадить США відповідати на їхні кібератаки - Білий дім

Торгівля з Китаєм та Росією не завадить США відповідати на їхні кібератаки - Білий дім

Укрінформ
Після гучних звинувачень на адресу Китаю в хакерських атаках офіційний Вашингтон заявляє, що залишає за собою право на додаткові дії у відповідь.

На цьому наголосила під час брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Зусиллями Агентства нацбезпеки, Агентства кібербезпеки та захисту інфраструктури, а також ФБР ми викрили понад 50 тактик, прийомів та процедур, які застосовувалися - за підтримки держави - китайськими хакерами, котрі атакували мережі в США та союзних країнах», - повідомила Псакі.

У відповідь на запитання, чи планують у Вашингтоні застосовувати контрзаходи з огляду на мільярдні суми торговельних операцій з КНР і Росією, вона зауважила, що це не стримуватиме відповіді США.

Читайте також: Байден попередив Путіна, що США готові реагувати на кібератаки – Білий дім

«Ми не дозволяємо будь-яким економічним або іншим обставинам заважати нам діяти у відповідь, коли це виправдано. Крім того, ми залишаємо за собою можливість вживати додаткових заходів, якщо це обґрунтовано», - пояснила речниця Білого дому.

Вона також підкреслила, що адміністрація Байдена «дуже серйозно сприймає дії в кіберпросторі проти нашої країни та проти підприємств приватного сектору».

Читайте також: Сторінки російських хакерів REvil, які атакували США, зникли з Даркнету

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім заявив, що США та країни-партнери покладають на Китай відповідальність за підривну діяльність у кіберпросторі, яка становить серйозну загрозу економічній і національній безпеці. Крім того, США висунули обвинувачення чотирьом працівникам міністерства державної безпеки КНР за участь у глобальній кампанії комп'ютерного вторгнення. Метою хакерів називалося викрадення інтелектуальної власності та конфіденційної ділової інформації, зокрема досліджень у сфері інфекційних захворювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-