Сторінки російських хакерів REvil, які атакували США, зникли з Даркнету

Сторінки російських хакерів REvil, які атакували США, зникли з Даркнету

Укрінформ
Вебсторінки пов’язаного з Росією хакерського угруповання REvil, яке займається кібер-здирництвом, зникли у вівторок з «темної» частини глобальної мережі.

Про це йдеться в повідомленні інформагентства Bloomberg, передає Укрінформ. 

«Пов’язана з Росією банда здирників REvil, схоже, зникла з Даркнету, де вона мала кілька вебсторінок, які документально підтверджують її діяльність, у тому числі ресурс під назвою «happy blog», - зауважується в публікації.

Поки що невідомо, що стало причиною цього зникнення, і чи могли до цього докласти руку американські спецслужби. Однак зазначається, що раптове зникнення сайтів відбувається лише через кілька днів після того, як президент Джо Байден заявив, що вимагає від президента Росії Володимира Путіна застосувати заходів проти хакерів у його країні.

Читайте також: ФБР ідентифікувало російських хакерів, причетних до атаки на компанію JBS

Тим часом аналітики підкреслюють, що в мережі зникли навіть сторінки хакерів, де вони виставляли свої вимоги про викуп, а також не працюють їхні платіжні портали.

«Поки занадто рано щось говорити, але я ніколи не бачив, щоби вся їхня інфраструктура була відключена в такий спосіб», - прокоментував ситуацію Аллан Ліска, старший аналітик загроз у компанії з питань кібербезпеки Recorded Future Inc.

Він зазначив, що не може отримати жодного доступу до сайтів REvil у мережі.

Читайте також: Російські хакери атакували сайт ВМС України та розмістити фейки про Sea Breeze-2021

«Сторінки з їхніми вимогами більше не існує, усі їхні платіжні портали відключені, як і функціонування їхнього чату», - додав експерт.

Тим часом у ФБР та Агентстві з питань кібербезпеки США поки не коментують ситуацію.

Як повідомляв Укрінформ, угруповання REvil пов’язують з атаками, зокрема, на світового м’ясовиробника, компанію JBS, а також на інші 200 компаній по всьому світу через мережу IT-компанії Kaseya.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-