Байден попередив Путіна, що США готові реагувати на кібератаки – Білий дім

Байден попередив Путіна, що США готові реагувати на кібератаки – Білий дім

Укрінформ
Глава Білого дому поспілкувався телефоном з Володимиром Путіним щодо останніх кібератак проти США та союзних країн та попередив російського лідера, що Сполучені Штати готові вжити необхідних заходів на захист власної інфраструктури.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному за результатами розмови в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Президент Байден обговорив з президентом Путіним поточні кібератаки з використанням програм-здирників з боку зловмисників, які перебувають в Росії», - зауважили в Білому домі.

Читайте також: Російські хакери атакували партійний орган республіканців США - Bloomberg

При цьому, Байден «підкреслив необхідність того, щоби Росія вжила заходів для припинення діяльності хакерських угруповань», які діють з її території.

«Президент Байден підтвердив, що Сполучені Штати вживатимуть будь-яких необхідних заходів для захисту свого народу та своєї критично важливої інфраструктури перед цим викликом»,- зауважили в Білому домі.

Разом з тим, американський президент підкреслив, що готовий до взаємодії з російською стороною проти масштабної загрози, яку становлять програми-здирники.

Читайте також: Штати залишають за собою право відповіді на кібератаки з Росії - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня хакерське угруповання, яке попередньо пов’язують з Росією, атакувало близько 200 компаній по всьому світу, у тому числі, США, за допомогою програми-здирника. Крім того, приблизно в цей самий час була проведена атака на комп’ютерні мережі Республіканського національного комітету – керівного органу однієї з провідних політичних партій США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-