ЄС готовий застосувати нові санкції проти Лукашенка – Боррель

ЄС готовий застосувати нові санкції проти Лукашенка – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз рішуче засуджує нову хвилю репресій режиму Лукашенка проти правозахисників та громадських активістів Білорусі, вимагає негайного звільнення всіх політичних в’язнів, та готовий зважити на подальші санкції проти режиму.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в заяві Високого представника ЄС Жозепа Борреля, яка оприлюднена у четвер на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«У середу режим Білорусі здійснив подальшу широкомасштабну атаку на незалежні голоси у цій країні. У приватних домах та офісах були проведені обшуки, спрямовані проти великого переліку правозахисних, освітніх та політичних груп, благодійних та аналітичних організацій. Правозахисники та інші активісти були арештовані», - йдеться у заяві.

Читайте також: Путін і Лукашенко домовилися обійти санкції Євросоюзу та США

За словами Борреля, ця нова хвиля репресій є ще одним доказом - режим Лукашенка проводить систематичну та добре скоординовану кампанію, головною метою якої є примусити замовкнути голоси дисидентів, які все ще залишаються, звузити громадянський простір у Білорусі. Придушуючи власне суспільство, режим Лукашенка надалі поглиблює розкол між собою та народом Білорусі.

ЄС в черговий раз закликав владу Білорусі дотримуватися міжнародних зобов’язань країни у сфері поваги до прав людини та фундаментальних свобод.

«Ми вимагаємо негайного звільнення затриманих правозахисників, а також інших політичних в’язнів, число яких постійно зростає, і наразі перевищило 550 осіб», - йдеться у документі.

Читайте також: Режим Лукашенка заробляє на «міграційній атаці» на Литву - LRT

Як зазначив Високий представник ЄС, режим Лукашенка має зупинити репресії та притягнути винних до відповідальності. ЄС буде продовжувати підтримувати міжнародні ініціативи з притягнення винних до відповідальності, включаючи зусилля Ради ООН з прав людини та Міжнародну платформу з відповідальності по Білорусі.

«Грубе порушення прав людини та фундаментальних свобод має свою ціну. ЄС готовий зважити на подальші обмежувальні заходи відповідно до свого послідовного підходу. ЄС буде продовжувати робити все можливе для підтримки народу Білорусі. Ми будемо продовжувати стояти поряд з усіма правозахисниками, з незалежними голосами та з усіма людьми, що піддаються репресіям в Білорусі», - додав Боррель.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 14 липня, співробітники правоохоронних органів Білорусі провели облави та масові обшуки серед правозахисних та громадських організацій, а також у помешканнях їхніх співробітників. При цьому, були затримані відомі правозахисники, журналісти та інші активісти, які виступають проти режиму в країні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-