У Білорусі затримали 11 правозахисників центру «Весна»

У Білорусі затримали 11 правозахисників центру «Весна»

Укрінформ
11 представників білоруського правозахисного центру «Весна» були затримані 14 липня у справі про заворушення та ухилення від сплати податків.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал «Весни».

«14 липня по всій Білорусі були затримані 11 правозахисників «Весни», а також двоє колишніх представників центру. Вісім правозахисників затримали в рамках кримінальної справи за ч. 1 і 2 ст. 342 (організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь у них) та ч. 2 ст. 243 (ухилення від сплати податків) на 72 години», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, серед затриманих на 72 години - керівник центру Алесь Беляцький та його заступник Валентин Стефанович. Деяких правозахисників після обшуків і допитів відпустили.

Читайте також: У Білорусі силовики затримали відомого правозахисника

«Ми висловлюємо рішучий протест із приводу чергової хвилі репресій стосовно членів організації та громадянського суспільства Білорусі в цілому й заявляємо, що не припинимо своєї правозахисної діяльності», - заявили в правозахисному центрі.

Читайте також: Білоруські силовики знову проводять масові обшуки у незалежних журналістів

Як повідомлялося, в середу білоруські правоохоронні органи провели масові обшуки в офісах 10 правозахисних та громадських організацій та в їх співробітників. Зокрема, обшуки пройшли в офісах Білоруської асоціації журналістів, Білоруського Гельсінського комітету, Центру правової трансформації Lawtrend, Руху «За свободу», Об'єднання білорусів світу «Бацькаўшчына», організації «Гендерні перспективи», в Офісі європейської експертизи і комунікації та інших.

Читайте також: У КДБ Білорусі заявляють, що впіймали всіх учасників «терористичних осередків»

Офіційних коментарів силових структур поки не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-