Білоруські силовики знову проводять масові обшуки у незалежних журналістів

Білоруські силовики знову проводять масові обшуки у незалежних журналістів

Укрінформ
Білоруські силовики 13 липня продовжили масові обшуки у працівників недержавних ЗМІ.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує Naviny.by.

Представники карного розшуку прийшли додому до бухгалтера гомельського інтернет-порталу «Сильні новини» Ганни Стрельченко. З якої причини - невідомо.

Брестський фотограф Ольга Латишева написала у соцмережах, що до неї також прийшли з обшуком силовики. Подробиць поки що немає.

Обшук було проведено і у видавця брестського журналу «Бінокль» Дар'ї Гаращенко. Після обшуку її відвезли до Ленінського РУВС, а потім відпустили, забравши мобільний телефон.

Читайте також: У КДБ Білорусі заявляють, що впіймали всіх учасників «терористичних осередків»

Масові обшуки в редакціях недержавних медіа і у журналістів відбулися також 8 і 9 липня. По всій країні було затримано щонайменше 15 представників медіасфери і громадських активістів. Більшість з них згодом відпустили. За ґратами залишаються чотири співробітники «Нашай Нівы»: головний редактор Єгор Мартинович, редактор Андрій Скурко, головний бухгалтер Ольга Ракович і головред «Нашай гісторыі» Андрій Динько.

Читайте також: У Білорусі затримали головного редактора «Нашей Нівы», у співробітників - обшуки

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі в серпні 2020 року почалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-