У КДБ Білорусі заявляють, що впіймали всіх учасників «терористичних осередків»

У КДБ Білорусі заявляють, що впіймали всіх учасників «терористичних осередків»

Укрінформ
У Білорусі заявили про затримання всіх фігурантів «терористичних осередків», якими «керували з-за кордону», вони дають свідчення.

Про це провладному телеканалу ОНТ повідомили у Комітеті державної безпеки Білорусі, передає Укрінформ.

Як наголошується, один із епізодів - це спроба підпалу лісозаготівельної техніки в одному з районів Мінської області. Також тривають процесуальні дії щодо об'єкта зв'язку російської військової частини під Вілейкою. Його намагалися підірвати, йдеться в повідомленні.

Ще одним епізодом вважається замах на тележурналіста Григорія Азаренка. Нібито 1 липня на нього біля будинку «напали невідомі, до планів яких входило відрізати йому язика, а можливо, й ліквідувати». До «карального списку» також входили й інші тележурналісти. Як стверджує телеканал, встановлено, що «накази підпалювати, підривати і вбивати віддавалися з-за кордону громадянином Німеччини за допомогою Телеграм-чату».

Держканал Білорусі анонсував, що «повне розслідування» подій вийде ввечері 13 липня.

Читайте також: Польща допоможе Литві відгородитися стіною від Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, раніше самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що в Білорусі була проведена масштабна "антитерористична операція", за підсумками якої він "пред'явить претензії керівництву Німеччини".

Пізніше КДБ Білорусі оголосив про "зачистку" країни від деяких "радикалів".

Під виглядом боротьби з екстремізмом влада намагається знищити білоруські незалежні засоби масової інформації, заявляє Білоруська асоціація журналістів.

У Білорусі в серпні 2020 року розпочалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнає легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-