КДБ Білорусі оголосив про «зачистку» країни від деяких «радикалів»

КДБ Білорусі оголосив про «зачистку» країни від деяких «радикалів»

Укрінформ
У Білорусі проходить операція «із зачистки радикально налаштованих осіб».

Про це заявив заступник начальника слідчого управління КДБ Костянтин Бичек, передає Укрінформ із посиланням на DW.

За словами Бичека, силовики встановили особи учасників чатів у Telegram і проводять обшуки і затримання, щоб перевірити причетність кожного з них до певних злочинів.

Уточнюється, що йдеться про спільноти і чати, де нібито проводили «вербування і підбір потенційних молодчиків для нових масових заворушень і навіть актів тероризму».

За даними телеканалу «Білорусь 1», увагу влади привернули канали «Загони цивільної самооборони Білорусі» і «Буслы ляцяць» («Лелеки летять»).

Раніше у той самий день у Білорусі був блокований портал «Наша Нива», а до його офісу, а також до головного редактора і певних співробітників прийшли з обшуками. Крім того, пройшли обшуки в редакціях «Брестської газети» та порталу Intex-Press у Барановичах. У регіонах країни допитали і затримали кількох журналістів.

Під виглядом боротьби з екстремізмом влада намагається знищити білоруські незалежні засоби масової інформації, заявляє Білоруська асоціація журналістів.

Читайте також: Команда Tut.by запускає нове медіа - продовжить писати про режим Лукашенка

Як повідомляв Укрінформ, раніше Олександр Лукашенко заявив, що в Білорусі була проведена масштабна «антитерористична операція», за підсумками якої він «заявить претензії керівництву Німеччини».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-