У Білорусі затримали редактора порталу, забрали ноутбук і телефон

У Білорусі затримали редактора порталу, забрали ноутбук і телефон

Укрінформ
У Білорусі вранці 8 липня затриманий редактор оршанського регіонального порталу orsha.eu Ігор Казмерчак.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на портал.

«Близько 6 години сьогодні вранці в квартиру редактора нашого сайту Ігоря Казмерчака і ще одного співробітника сайту постукали співробітники ДФР. У ході проведення обшуку в Ігоря вилучили ноутбук і мобільний телефон. Також відразу після обшуку Ігоря попросили проїхати з ними. Де він знаходиться зараз і коли його відпустять, на даний момент не зрозуміло», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Лукашенко заявив про початок «терористичної атаки» на Білорусь

Крім того, як стало відомо, співробітники КДБ Білорусі провели обшук у редакції барановицького недержавного видання Intex-Press. Про це повідомила «Наша ніва» в Телеграмі з посиланням на співробітників газети.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня міністерство інформації Білорусі заявило про обмеження доступу до сайту видання «Наша ніва» nn.by «на підставі повідомлення Генеральної прокуратури в зв'язку з розміщенням інформації, поширення якої заборонено пунктом 1 статті 38 Закону Республіки Білорусь «Про засоби масової інформації».

Після цього був затриманий головний редактор видання Єгор Мартинович, а у нього вдома і в квартирах інших співробітників видання і в офісі провели обшуки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-