Влада Білорусі обмежила доступ до опозиційного сайту «Наша Ніва»

Влада Білорусі обмежила доступ до опозиційного сайту «Наша Ніва»

Укрінформ
Міністерство інформації Білорусі заявило про обмеження доступу до сайту видання «Наша Ніва» nn.by.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт відомства. 

«На підставі повідомлення Генеральної прокуратури в зв'язку з розміщенням інформації, поширення якої заборонено пунктом 1 статті 38 Закону Республіки Білорусь «Про засоби масової інформації», Міністерством інформації ухвалено рішення про обмеження доступу до інтернет-ресурсу nn.by», - йдеться в заяві.

Про яку конкретно публікацію йдеться, не уточнюється.

Раніше на Телеграм-каналі видання з'явилося повідомлення, що в редакції не можуть зв'язатися з головним редактором Єгором Марциновим. 

«Сайт «Нашої ніви» NN.by на даний час недоступний. Ми не можемо зв'язатися з деякими співробітниками редакції, в тому числі з головним редактором Єгором Марциновим. Ми припускаємо, що його можливо було затримано в цей час, тоді як читачі повідомляють, що співробітники ДУБАЗІК були помічені в будинку, де він перебував», - йдеться в публікації.

Читайте також: Freedom House засудив нападки на портал TUT.by

Як повідомляв Укрінформ, білоруський опозиційний портал Tut.by, який з травня працює тільки у соціальних мережах через блокування і вилучення обладнання, видалив пости у соцмережах і на сайті за останні півтора роки.

Соцмережі порталу залишаються під контролем команди Tut.by.

У Білорусі в серпні 2020 року почалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-