Журналісти і опозиція зірвали засідання парламенту Грузії

Журналісти і опозиція зірвали засідання парламенту Грузії

Укрінформ
У залі засідань парламенту Грузії сталася бійка після того, як туди увірвалися опозиційні журналісти і лідери громадських активістів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформаційний портал «Новости-Грузия».

Журналісти, які напередодні на масштабній акції протесту вимагали відставки уряду на чолі з прем'єром Іраклієм Гарібашвілі, прорвали охорону парламенту і увійшли до будівлі. За них заступилися опозиційні депутати, які заявили, що це вони виписали журналістам перепустки для відвідування парламенту.

Парламентські пристави намагалися, але не змогли зупинити журналістів.

Як зазначається, на вході сталося кілька бійок, постраждав засновник опозиційного телеканалу «Пірвелі» Вато Церетелі.

У залі засідань, де сьогодні мало відбутися позачергове засідання парламенту, події розвивалися стрімко.

Читайте також: У Тбілісі сотні людей вийшли на протест через смерть телеоператора, побитого противниками ЛГБТ

Місце спікера парламенту зайняли депутати від опозиції Тінатін Бокучава, Хатуна Самнідзе, Анна Нацвлшвілі, також лідер громадських активістів Олена Хоштарія. Вони вивісили на трибуні прапори Грузії та Євросоюзу і зажадали відставки уряду.

У результаті пленарне засідання парламенту було зірвано. У фоє парламенту перманентно відбувається бійка між журналістами і охороною.

Як передавав Укрінформ, оператора телекомпанії «Пірвелі» Лексо Лашкараву, який 5 липня зазнав нападу супротивників ЛГБТ-спільноти, був знайдений мертвим у власній квартирі у Тбілісі.

Згідно з поширеною інформацією мертвим чоловіка виявила його мати. Причини смерті встановить експертиза.

За обвинуваченням у нападі на Лашкараву і журналістку «Пірвелі» Міранду Багатурія 8 липня поліція затримала двох осіб. Запобіжним заходом суд обрав для них ув'язнення. Багатурія стверджує, що нападників було набагато більше - до 20 осіб.

В рамках розслідування справи про заворушення у ході акцій 5 липня було затримано 20 осіб. За даними МВС Грузії, від їх дій постраждали понад 50 журналістів.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вважає, що громадські активісти, які 5 липня планували провести у Тбілісі Марш гідності, пов'язані з експрезидентом країни Міхеілом Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-