У Бельгії повідомили про перший випадок зараження одразу двома штамами коронавірусу

У Бельгії повідомили про перший випадок зараження одразу двома штамами коронавірусу

Укрінформ
У Бельгії ЗМІ поширили інформацію про перший в країні випадок зараження одразу двома штамами коронавірусу. Літня жінка померла від коронавірусної хвороби у березні, але дані про цей випадок оприлюднені лише зараз.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у неділю в бельгійському виданні VRT.

«Тести підтвердили, що жінка у віці 90 років, яка померла у лікарні міста Аалст, була заражена одночасно двома штамами коронавірусу. Аналізи показали, що вона була інфікована варіантами «альфа» і «бета», відомими як «британський» та «південноафриканський», - йдеться у публікації.

Читайте також: У Бельгії - зниження захворюваності на COVID-19 на тлі збільшення кількості тестів

Видання додає, що жінка померла у березні поточного року. На той час обидва варіанти коронавірусу були широко поширені в Бельгії, тож епідеміологи не виключають, що вона могла отримати інфекцію від контактів з двома різними людьми.

У публікації підкреслюється, що вона не була вакцинована.

Як зазначають експерти, подібні випадки «подвійного» зараження коронавірусом є вкрай рідкими, і на цей момент не є зрозумілим, наскільки саме поєднання двох штамів інфекції стало причиною смерті цієї пацієнтки. Для Бельгії цей випадок став першим і поки єдиним.

Два подібні випадки подвійного інфікування зареєстровані в Бразилії. У Португалії 17-річний юнак був інфікований новим варіантом коронавірусу під час одужання від першого, іншого за різновидом штамом COVID-19.

Читайте також: У Нідерландах через спалах COVID-19 знову закрили клуби та скасували фестивалі

Як вже повідомлялося, вчора Єврокомісія оголосила про те, що за станом на ці вихідні країни-члени отримали понад 500 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу, що є достатнім для досягнення поставленої мети щодо повної вакцинації 70 відсотків дорослого населення ЄС до кінця липня поточного року.

За даними Worldometer, станом на 11 липня у світі зафіксували 187 280 689 випадків COVID-19, з них 4 043 032 – летальні, одужали - 171 255 731 особа.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-