В ЄС вистачить COVID-вакцини, щоб щепити 70% дорослих до кінця липня

В ЄС вистачить COVID-вакцини, щоб щепити 70% дорослих до кінця липня

Укрінформ
Наприкінці поточного тижня Євросоюз виконав своє зобов'язання забезпечити достатню кількість вакцин для повної вакцинації 70 відсотків дорослого населення країн-членів уже до кінця липня.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні заявила Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Текст її заяви оприлюднений на сайті Європейської Комісії.

«Сьогодні я маю добрі новини для європейців. ЄС тримає своє слово. Наприкінці цього тижня ми доставили в країни-члени достатньо вакцини для повної вакцинації принаймні 70% дорослого населення вже до кінця цього місяця. Завтра буде завершено розподіл близько 500 мільйонів доз вакцини по всіх регіонах Європейського Союзу», - сказала Президент Єврокомісії.

Читайте також: В Угорщині літніх людей тестують на антитіла — перевіряють, чи ефективна COVID-вакцина

Вона зауважила, що компанія вакцинації в країнах ЄС значно прискорилася з початку року, що є підтвердженням - європейці здатні подолати пандемію коронавірусу лише разом. Але при цьому Урсула фон дер Ляєн закликала до пильності та застерегла – вірус усе ще не вдалося перемогти.

«COVID-19 поки не є переможеним. Ми готуємося доставити більше вакцин, включаючи вакцини проти нових варіантів. На сьогодні країни-члени мають зробити все можливе, щоб збільшити темпи вакцинації. Лише тоді всі ми будемо у безпеці», - додала Президент Єврокомісії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Єврокомісія оголошувала мету виробити в ЄС достатньо вакцин, щоб у липні досягнути показника щеплень у 70 відсотків дорослого населення.

За даними Worldometer, у світі станом на 10 липня зафіксували 186 854 136 випадків COVID-19, з них 4 035 448 – летальні, одужали 170 906 778 осіб.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-