В Угорщині літніх людей тестують на антитіла — перевіряють, чи ефективна COVID-вакцина

В Угорщині літніх людей тестують на антитіла — перевіряють, чи ефективна COVID-вакцина

Укрінформ
У столиці Угорщини Будапешті влада пропонує людям похилого віку безкоштовне тестування на антитіла до коронавірусу через занепокоєння тим, що певна вакцина не забезпечує належного захисту від захворювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Пропозиція щодо 20 000 безкоштовних тестів, доступних для жителів Будапешта, старших за 60 років, надійшла після того, як багато повністю щеплених людей повідомили, що тести, які вони робили у приватних лабораторіях, свідчать про те, що вони не мають антитіл для захисту від хвороби COVID-19.

Заступник міського голови Будапешта Амбрус Кісс заявив, що ці повідомлення надходили переважно від людей, котрі були щеплені китайською вакциною Sinopharm, що змусило місцеву владу замислитися щодо "справжньої проблеми". За його словами, уряд країни має розглянути можливість щеплення третьою дозою тих людей, хто має неадекватну імунну відповідь організму на вакцинацію.

Читайте також: Угорщина дозволить транзит до Австрії українцям, які подорожують потягом – Кулеба

"Ми гадаємо, що чим більше тестів ми зробимо, тим більший буде соціальний тиск щодо третьої дози", - сказав Кісс.

Як зазначається, тестування у Будапешті продовжиться наступного тижня, а повні його результати очікуються до кінця місяця.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 9 липня виявлено 186 339 652 випадки COVID-19, зокрема 4 026 398 – летальних, одужали від недуги 170 473 953 особи.

Фото: kiattisakch 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-