У Нідерландах через спалах COVID-19 знову закрили клуби та скасували фестивалі

У Нідерландах через спалах COVID-19 знову закрили клуби та скасували фестивалі

Укрінформ
Після різкого збільшення кількості хворих на коронавірус у Нідерландах влада знову закрила дискоклуби та скасувала музичні фестивалі.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, нові заходи боротьби з коронавірусом набули чинності починаючи з 6 ранку 10 липня та діятимуть до 14 серпня.

Це означає, що минула ніч була останньою, коли було дозволено проводити вечірки.

"Ми маємо захиститися від коронавірусу та не завдати шкоди економіці та суспільству", - наголосив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у Гаазі.

Читайте також: У Нідерландах почали вакцинувати від коронавірусу підлітків

Після відкриття нічних розважальних закладів через два тижні кількість хворих на коронавірус, особливо серед молоді у віковій групі 18-25 років різко зросла в сім разів. Також ресторани та бари мають закриватися опівночі.

Як повідомляв Укрінформ, у нідерландському місті Енсхеде після вечірки минулого тижня було зафіксовано 180 хворих на коронавірусну хворобу. На вечірці було близько 800 молодих людей. Наразі невідомо, який саме штам вірусу циркулює серед заражених. Персонал мав негативні результати тестів на коронавірус. А на вході у диско-клуб у відвідувачів перевіряли наявність сертифікатів про щеплення чи негативних тестів на коронавірус. Яким чином на вечірку потрапили хворі на коронавірус невідомо. Розважальний заклад було закрито.

Читайте також: Майже 200 молодих людей у Нідерландах заразилися COVID-19 на вечірці

У Нідерландах 26 червня розпочався черговий етап послаблення карантинних обмежень, запроваджених через коронавірус. Зокрема, було скасовано обмеження щодо кількості людей, які можуть одночасно приходити в гості та збиратися разом в парку. Ресторани, театри, кінотеатри та музичні заклади більше не мають обмежень щодо кількості відвідувачів. Усі заклади знову відкриті за умови збереження відстані півтора метра. Заборона на продаж алкоголю після 22:00 також перестала діяти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-