У Нідерландах почали вакцинувати від коронавірусу підлітків

У Нідерландах почали вакцинувати від коронавірусу підлітків

Укрінформ
У Нідерландах молоді люди 2006 року народження можуть записатися на вакцинацію від коронавірусу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, підлітків щеплюватимуть вакциною Pfizer.

Загалом у 2006 році народилося понад 192 000 молодих людей, зазначає Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM).

Записатися на вакцинацію підлітки можуть в телефонному режимі чи на сайті.

Також поштою усім було надіслано офіційні листи з детальною інформацією та запрошення на вакцинацію. Також незабаром запрошення на вакцинацію отримають народжені в 2009 році.

Раніше Нідерланди дозволили вакцинацію підлітків 12-17 років препаратом Pfizer.

Рада з питань охорони здоров'я при уряді країни дійшла висновку, що вакцинація підлітків виправдана і рекомендувала молоді вакцинуватися.

Читайте також: В Україні готуються до вакцинації підлітківМОЗ

Також молоді люди у віці від 16 років можуть самостійно приймати рішення щодо вакцинації. Молоді люди від 12 років приймають рішення, чи робити їм щеплення, разом з батьками.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди дозволили в'їзд для українців, які зробили щеплення від коронавірусу. В мандрівника має бути сертифікат про щеплення від COVID-19 визнаною вакциною в Нідерландах. Це Pfizer / BioNTech (Comirnaty), Astra Zeneca EU (Vaxzevria), Johnson & Johnson ((COVID-19 Vaccine) Janssen), Moderna (Spikevax), Astra Zeneca-SK Bio (Vaxzevria), Serum Institute of India ( Covishield), Sinopharm BIBP, Sinovac.

З 01.07.2021 року в’їзд громадян України-власників біометричних паспортів до Королівства Нідерланди можливий для всіх цілей подорожей. Діють наступні положення: В’їзд без карантину з сертифікатом (доказом) про повну вакцинацію проти COVID-19 однією з наведених нижче вакцин, якщо остання вакцинація, необхідна для повної імунізації, була зроблена більше ніж за 14 днів до в’їзду.

На урядовому сайті Нідерландів зазначається, що, якщо у мандрівника немає сертифікату про щеплення, негативний тест або сертифікат про відновлення після хвороби є обов’язковим.

Нідерланди приймають негативні результати тесту на коронавірус (тест має бути проведений не більше ніж за 72 години до прибуття в Нідерланди). Зазначається, що результати самотестування з допомогою експрес-тестів не приймаються. Вимога щодо негативного результату тесту поширюється на всіх людей віком від 13 років, які подорожують із зони підвищеного ризику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-