Швейцарія розширила санкції проти режиму Лукашенка

Швейцарія розширила санкції проти режиму Лукашенка

Укрінформ
Уряд Швейцарії після санкцій з боку ЄС та США розширив власні санкції проти режиму Олександра Лукашенка у Білорусі, запроваджені у зв'язку з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у травні та арештом опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Уряд Швейцарії додав до санкційного списку Білорусі 78 осіб та сім нових організацій, повідомляє Державний секретаріат з економічних питань. Нові заходи набувають чинності сьогодні.

Швейцарія вперше запровадила санкції проти Білорусі у 2006 році через порушення прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюсу через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку у Мінську під приводом ймовірності скоєння теракту.

Читайте також: До нових санкцій проти режиму Лукашенка приєдналися шість європейських країн

Після посадки лайнера були затримані його пасажири - редактор занесеного у Білорусі до списку екстремістських Телеграм-каналу «Беларусь головного мозга», колишній редактор Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич та його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега.

Згодом спецслужби Білорусі оприлюднили відео з «зізнанням» Протасевича, при цьому на його обличчі та руках були помітні сліди катувань.

21 червня країни ЄС та США одночасно оголосили про запровадження санкцій проти ключових галузей економіки Білорусі, а також десятків чиновників, асоційованих з режимом Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-