Кількість загиблих від COVID-19 перевищила чотири мільйони — ЗМІ

Кількість загиблих від COVID-19 перевищила чотири мільйони — ЗМІ

Укрінформ
За підрахунками Reuters, з початку пандемії коронавірусу у світі кількість жертв захворювання досягла 2 млн за рік, в той час, як ще 2 млн було зареєстровано всього за 166 днів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт агентства.

У той час, як число нових випадків захворювання і смертей зменшилася в таких країнах, як США і Велика Британія, деякі країни відчувають нестачу вакцин, а варіант коронавірусу Delta, виявлений вперше в Індії, стає домінуючим штамом у всьому світі.

Читайте також: Виявлений в Індії COVID-штам зафіксували у 74 країнах

Згідно з аналізом агентства, на п'ять найбільших за загальною кількістю смертей країн – США, Бразилія, Індія, Росія і Мексика – припадає близько 50% всіх смертей у світі. Перу, Угорщина, Боснія, Чехія і Гібралтар мають найвищі показники смертності з поправкою на чисельність населення.

Країни Латинської Америки зіткнулися з найстрашнішим спалахом хвороби з березня 2021 року, коли 43 з кожних 100 випадків зараження у світі були зафіксовані саме в цьому регіоні. Дев'ять країн, які повідомили про найбільшу кількість смертей на душу населення за останній тиждень, знаходяться в Латинській Америці.

Читайте також: ВООЗ вивчає новий штам коронавірусу

У лікарнях Болівії, Чилі і Уругваю в основному спостерігаються пацієнти з COVID-19 віком від 25 до 40 років, оскільки зростання захворюваності серед молодших пацієнтів зберігається. У бразильському Сан-Паулу 80% пацієнтів відділень інтенсивної терапії - з COVID-19.

Індія і Бразилія є країнами, що повідомляють про найбільшу кількість смертей щодня. Там основними проблемами є кремація загиблих і брак місця для поховання. Згідно з аналізом агентства, на Індію припадає кожен третій випадок смерті, про який повідомляється у світі кожен день.

Багато експертів в області охорони здоров'я вважають, що офіційна кількість загиблих у всьому світі недооцінюється.

«Головна проблема в Північній і Південній Америці - це доступ до вакцин, а не визнання вакцин», - заявила директор Панамериканської організації охорони здоров'я Карісса Етьєн, закликавши країни-донори якомога швидше надіслати дози вакцин.

Країни G7 зобов'язалися надати 1 млрд доз вакцин від COVID-19, щоб допомогти бідним країнам вакцинувати своє населення.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 18 червня зафіксували 178 201 262 випадки зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-