В Австрії скасовують комендантську годину і послаблюють масковий режим

В Австрії скасовують комендантську годину і послаблюють масковий режим

Укрінформ
В Австрії з 1 липня заклади громадського харчування зможуть працювати без часових обмежень, відновлять роботу нічні клуби та бари, а також буде дозволено масові заходи та послаблено масковий режим.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив під час пресконференції у четвер у Відні федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц.

"З 1 липня ми скасовуємо комендантську годину. Нічна гастрономія, весілля та святкування знову можуть бути. Також без обмежень можна буде проводити культурні, спортивні та масові заходи, масковий режим та обмеження щодо кількості скасовуються", - заявив Курц.

Таким чином, з початку липня в Австрії зможуть запрацювати нічні клуби, бари та дискотеки. Водночас при вході відвідувачі мають пред’явити негативний результат тест на коронавірусу, сертифікат про вакцинацію або ж довідку про одужання від коронавірусу (так зване "3G-правило"). Спочатку будуть деякі обмеження щодо заповнюваності приміщень, однак з 22 липня планується їх скасування.

Читайте також: Більш ніж половина населення Австрії отримала першу дозу COVID-вакцини

Послаблення стосуватимуться і роботи кафе та ресторанів, які з 1 липня вже не повинні будуть закриватися опівночі. Вимога про необхідність пред’явлення відвідувачами негативного результат тест на коронавірусу, сертифікату про вакцинацію чи ж довідки про одужання залишається. Водночас, як гості закладів, так і їх працівники з липня вже зможуть не носити маску. Також з 22 липня планується скасування обов’язкової реєстрації відвідувачів закладів громадського харчування.

З 1 липня у магазинах, музеях та громадському транспорті також можна буде носити звичайну медичну маску замість маски-респіратора типу FFP-2.

При відвідуванні культурних, спортивних та інших масових заходів зберігатиметься "3G-правило". Водночас всередині приміщень вже не треба буде носити маску. Обмеження щодо кількості учасників скасовується, однак заходи за участю 100 осіб і більше треба буде реєструвати у місцевих органах влади, а на заходи від 500 осіб – отримувати дозвіл.

Як повідомляв Укрінформ, в останні дні в Австрії фіксується найменший за останні 10 місяців рівень нових інфікувань коронавірусом. За минулу добу в країні виявлено 179 нових випадків захворювання на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-