Німеччина заявляє про посилення кібератак з Росії

Німеччина заявляє про посилення кібератак з Росії

Укрінформ
Федеральне міністерство внутрішніх справ ФРН спостерігає посилення кібератак із боку Росії на політичну владу в Німеччині та побоюється, що це впливатиме на вибори в Бундестаг восени.

Про це йдеться у «звіті про ситуацію з гібридними загрозами» МВС ФРН, яку представив телеканал ARD у політичній програмі Kontraste, передає Укрінформ.

За останні кілька тижнів, як зазначається, підвищилася активність «кібер-актора» з Росії, спрямована на політичні партії та фонди в Німеччині. Йдеться про так звані «грубі силові атаки» (Brute-Force-Attacken) на облікові записи електронної пошти, за допомогою яких зловмисники намагаються отримати доступ до конфіденційних даних. Міністерство внутрішніх справ оцінює ці дії на тлі майбутніх федеральних виборів як «серйозну загрозу».

Читайте також: Євросоюз продовжив на рік санкції за кібератаки з боку РФ, Китаю і КНДР

МВС побоюється, що отримані дані використовуватимуть не тільки для шпигунства, але також цілеспрямовано для маніпулювання та дезінформації з метою впливу на вибори в інтересах Росії. У звіті згадуються напади на комп’ютери Демократичної партії в США у 2016 році, коли викрадені дані були опубліковані в Інтернеті з метою впливу та дезінформації. Судова влада США у 2018 році звинуватила 12 членів хакерської групи російської служби військової розвідки ГРУ в цих атаках. У 2017 році подібна стратегія «руйнування та витоку» була застосована також під часи президентських виборів у Франції.

Читайте також: Бундестаг ухвалив правила пандемічного «гальмування» у Німеччині

Німецький уряд разом із фахівцями з безпеки американської корпорації Facebook висловили побоювання, що викрадені дані в майбутньому можуть передаватися журналістам, а не розповсюджуватися через соціальні мережі, отже інформація користуватиметься більшою довірою. У цьому контексті аналізуються репортажі російського державного мовника RT Deutsch (Russia Today), які при висвітленні виборів у одній із федеральних земель не застосовувала технологію відвертої дезінформації, але «досить підсвідомо, невимушено, без сенсаційних кричущих звинувачень сприяла втраті довіри до інституцій».

МВС також оцінює повідомлення російських ЗМІ про політику уряду ФРН у подоланні пандемії як «частково пропагандистські» і спрямовані на те, щоб дискредитувати владу.

Як повідомлялося, вибори в Бундестаг мають відбутися 26 вересня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-