Бундестаг ухвалив правила пандемічного «гальмування» у Німеччині

Бундестаг ухвалив правила пандемічного «гальмування» у Німеччині

Укрінформ
Німецький Бундестаг після запеклих дебатів 21 квітня підтримав поправки уряду до Закону про захист від інфекцій, які передбачають уведення в дію загальнонаціонального механізму «екстреного гальмування» у разі небезпечної епідеміологічної ситуації.

За поправки проголосували 342 депутати, проти були 250, утрималися 64, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нова редакція Закону передбачає низку загальнонаціональних обмежень у випадках, коли кількість нових випадків інфікування перевищує 100 на 100 тисяч за 7 днів у середньому по країні. У Німеччині зараз цей показник перевищує 160.

Обмеження передбачають заборону виходити на вулицю з 22:00 до 5:00 за деякими винятками. При цьому спортивні пробіжки можна здійснювати до півночі, але лише поодинці.

Читайте також: У Німеччині затвердили п'ять етапів виходу з локдауну

Приватні контакти обмежуються за формулою "одне домогосподарство плюс одна людина" (діти до 14 років не рахуються). Обмеження не поширюється на зустрічі подружжя та між партнерами. На похоронну службу допускатиметься до 30 людей.

Без обмежень працюватимуть продуктові магазини, аптеки, книжкові та квіткові крамниці. Решта торгівельних точок зможуть обслуговувати лише клієнтів з негативним тестом на коронавірус і у попередньо призначений час.

Якщо показник у регіоні перевищуатиме 150 на 100 тисяч, дозволяється лише отримання замовлених через інтернет товарів.

Школи будуть закривати, якщо захворюваність перевищує 165 на 100 тисяч протягом 3 днів поспіль. При цьому можливі винятки для випускних класів та шкіл з особливими потребами.

Нові правила ще має проголосувати в четвер Бундесрат – представництво 16 федеральних земель, а також підписати федеральний президент. У разі підтримки вони зможуть набути чинності не раніше суботи.

Як повідомлялося, згідно з даними Worldometer, у світі від початку пандемії виявлено 143 833 521 випадок COVID-19, зокрема 3 061 808 летальних, одужали 122 129 463 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-