НАТО збільшуватиме присутність на сході Альянсу та в Чорноморському регіоні

НАТО збільшуватиме присутність на сході Альянсу та в Чорноморському регіоні

Укрінформ
Відповідаючи на виклики у сфері безпеки, НАТО буде продовжувати послідовну політику щодо збільшення власної присутності у східній частині Альянсу та у Чорному морі.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у пункті 34 Спільного комюніке, яке лідери держав та урядів НАТО прийняли за підсумками сьогоднішньої зустрічі в Брюсселі. Повний текст комюніке оприлюднений на сайті Північноатлантичного Альянсу.

«Ми будемо продовжувати діяти разом у відповідь на зміни ситуації з безпеки. Оскільки вона продовжує розвиватися, Альянс буде продовжувати необхідну адоптацію. З часів Варшавського (2016 р. – ред.) саміту, ми встановили передову присутність у східній частині Альянсу. Ми продовжуємо вдосконалювати нашу передову присутність в Естонії, Латвії, Литві та у Польщі, шляхом спільної підтримки планів з розвитку спроможностей чотирьох бойових груп та їх здатності до інтегрованих дій разом із місцевими силами оборони», - йдеться у документі.

Читайте також: Лідери країн НАТО підтвердили підтримку територіальної цілісності України, Грузії та Молдови

«Ми збільшили внески у нашу спільну передову присутність на суходолі, в морі та у повітрі в регіоні Чорного моря, і ми будемо продовжувати її повну імплементацію. Наші заходи з безпеки, включаючи навчання та інші дії у повітрі, на суходолі та у морі, продовжуються та будуть і надалі надавати фундаментальну основу для заходів стримування. Ми підвищили наш внесок в окремі заходи із підтримки Туреччини, і ми віддані їх повній імплементації» - наголосили лідери країн НАТО.

Вони також окреслили заходи з безпеки та посилення військової присутності та боєготовності підрозділів у східних регіонах та у районах північних високих широт з метою оборони та політики стримування.

Читайте також: Столтенберг: Відносини НАТО з Росією - на найнижчому рівні з часів «холодної війни»

Як вже повідомлялося, 14 червня в Брюсселі відбувся саміт НАТО, який розглянув шляхи подальшого зміцнення трансатлантичного партнерства та розвиток Альянсу до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-